Coaste de vitel in sos de rosii

de T I M E A in Vita, 28 Sep 2014 | 18267 vizualizari

 

V-am adus un pranz perfect de duminica si zic duminica pentru ca in cursul saptamanaii eu nu prea am timp sa gatesc mai ales mancaruri care necesita timp indelungat de gatire..
Voi puteti face in orice zi a saptamanii si daca aveti mai mult timp liber va dau adresa mea sa imi trimiteti si mie :)

 

INGREDIENTE

  • aprox 1kg coaste si carne de vitel
  • in apa in care fierbem mai intai coastele punem un pic de sare, cateva boabe de piper si 3 foi de dafin
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei capia rosu mare
  • 1 ardei galben
  • 4 rosii mari coapte decojite( am avut rosii de la tara)
  • 1 lingurita sare de mare
  • un pic de piper
  • 1 pahar de apa
  • 2 foi de dafin
  • cimbru verde
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de vitel in sos de rosii:

Punem intr-un vas apa la fiert cu aprox 1/2 lingurita sare, cateva boabe de piper si 3 foi de dafin. 

Cand fierbe apa adaugam coastelesi carnea si lasam sa fiarba aprox 30 de minute indepartand spuma. 

Scoatem bucatile de carne pe o farfurie.

Eu am pregatit mancarea in Multicooker voi puteti face in orice vas pe foc sau in cuptor. 
Tocam marunt ceapa si ardeii si le punem la calit in uleiul incins.

Rosiile le oparim si le indepartam coaja, apoi le tocam marunt si le punem in vas. 

Adaugam coastele taiate si carnea taiata cubulete ( eu am avut si o bucata de carne pe langa coaste) , un pahar de apa, sarea, piperul si foile de dafin si lasam sa fiarba pana carne devine frageda. ( eu folosind aparatul am selectat programul Stew mai intai pe 1 ora apoi inca 30 de minute pt ca nu  fost un vitel prea tinerel asta al meu).

Inainte cu 10 minute de a se termina programul adaugam cimbru tocat marunt iar la final patrunjel verde. 

Servim coastele de vitel cu piure de cartofi sau daca vreti cu cartofi natur si neaparat cu niste muraturi.

O mancare delicioasa pentru orice mofturosi :).

Sa aveti pofta! 

TIPS-URI

1

Puteti sa le faceti si la cuptor intr-un vas termorezistent

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de vitel in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

T I M E A 1

29.09.2014, 22:37

Cleme ))) lasa ca ti-am pastrat loc

mihaelar63 1

30.09.2014, 16:30

Cred ca si eu ca si Cleme )

T I M E A 1

30.09.2014, 19:25

Mihaela nici eu nu stiu pe unde umblati cand postez eu bunatati

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de vitel cu vin si rosii